Raquel Troya

De OciDigital
Saltar a: navegación, buscar

Treball

Buscar webs on hi hagin jocs i mirar quins jocs hi han, com estan ordenants.. fer una espècie de fotografia i plasmar els nostres resultats sempre enfocant-lo de forma educativa.

Pàgines webs que hem trobat, entre d’altes:

   * http://www.juegosjuegos.com/

Aquesta pàgina web la trobem en tres idiomes: castellà, anglès i portuguès.

Els jocs estan distribuïts per categories: acció, noies, esports, etc.

A més trobem un apartat on es parla de les últimes novetats a juegosjuegos.com, així com un apartat on es poden trobar jocs escrivint la categoria, i el top ten de webs amigues.

   * http://www.minijuegos.com/

Aquesta web es diferencia de l’altre perquè:

- Ofereix la possibilitat de formar part del club de mini jocs on pot aconseguir regals.

- Té apartat d’horòscop, jocs de casino, Haboo Hotel, botiga on –line, entre d’altres.

- Ofereix la possibilitat d’escriure suggerencies, denunciar que un joc no funciona, o enviar un joc.

- Ofereix una gamma més variada de categories.

- Hi ha un apartat on trobem altres webs que poden ser d’interès.

- Hi ha un apartat on s’ofereix la possibilitat de conèixer a gent (segons la web, altres solters/es de la zona on viu el jugador).

- Hi ha un apartat on trobem jocs per més d’un jugador, a més d’oferir la possibilitat de jugar mini torneigs o crear personatges.

Les semblances que trobo amb la web anterior, es que organitza els jocs per categories: acció, clàssics, etc; en aquest cas la pàgina web conté més categories que l’anterior, hi ha un buscador de jocs.

   * http://www.juegosdiarios.com

Els jocs s’organitzen igual que les pàgines web anteriors, i les categories són bastant semblants. Com a les altres web, hi ha un apartat anomenat jocs només per a noies en el que ens trobem la mateixa història de sempre: com ser tal famosa, una infermera que ha d’atendre als bebés d’un hospital, com ser la millor cuinera, etc, etc, etc.

En aquesta pàgina també es poden afegir jocs nous, imagino que els propis usuaris, són els que s’encarreguen de fer-ho.

Hi ha un buscador de jocs, un apartat top juegos, que imagino que deu fer referència als jocs més jugats pels usuaris, així com un apartat de top ten on apareixen els jocs més votats.

Per últim, trobem els apartats on apareixen els jocs més buscats, el joc de la setmana (que deu ser al que més han jugat), una estadística de la web fent referència a la quantitat de jocs i al nombre d’usuaris en línia, i per últim un apartat d’amics, que no li trobo gaire raó de ser.

Conclusions:

Des del meu punt de vista, trobo que les webs estan pensades per a un públic majoritàriament masculí, doncs els jocs destinats a noies es troben únicament a l’apartat noies, però en cap lloc consta un apartat que s’anomeni NOIS.

Si fem un cop d’ull a l’apartat de les noies podem veure que la oferta que s’ofereix no és gaire diversa. El que més trobem són jocs sobre maquillatge, moda, com ser mare, cambrera, anar de compres , com ser Beyoncé o Avril Lavigne... Creen estereotips en vers les noies, i són molt sexistes.

Els jocs de nois en canvi, són molt diversos, trobem d’aventures, de tirs, de lluita, jocs de cotxes, de reflexió, etc.

Sembla que es continuï encaixant a les noies en una forma de ser caracteritzada per saber ser una bona cuinera, estar preocupada pel seu físic, saber tenir cura dels seus fills, etc, i als nois se’ls caracteritzi per ser un cervell pensant, ser els forts, els que saben jugar millors als jocs que requereixen potser més destresa, etc.

Penso que educativament es podrien treballar aspectes com el trencament dels estereotips envers els sexes (masculins / femenins). No té perquè haver una distinció de jocs segons el sexe de la persona, perquè són simplement jocs i serveixen per divertir-se. Es podria treballar des de aquesta perspectiva demostrant que no passa res per ser noi i jugar a un joc destinat principalment pel públic femení, i que no pel fet de ser noia, no es pugui jugar i amb èxit a un joc de lluita, acció, tirs, etc.

D’altra banda, es por treballar educativament tot el tema de la creació de xarxes socials a través dels jocs on –line.

També, es pot treballar el tema de la resolució de conflictes sense fer ús de la violència. Entendre que allò no és més que un videojoc, i que no l’hem de tenir com un model de comportament de la vida real.