Sònia Ventosa

De OciDigital
Saltar a: navegación, buscar
                                             SECOND LIFE una segona vida en un món virtual

Secondlifex.jpg

Second Life és un món virtual en 3D inspirat amb la novel•la de Ciència ficció “Snow Crash” de Neal Stephenson [1].Tot i que l’accés és gratuït, dins d’aquest món també s’utilitzen diners els dòlars Linden que es poden canviar per dòlars en el mercat financer de Second Life (a partir d’ara SL) . Un cop descarregat el programa, et crees un personatge que dins d’aquest món virtual s’anomenen Avatars. Interactuaràs amb altres personatges i parlaràs amb ells a traves del xat. Et pots crear el teu personatge com vulguis.

Cara1.jpg

Aquesta és una segona vida, una vida paral•lela a la vida real on et permet ser el que vulguis on et permet poder viure una vida diferent, o potser no tant diferent, ja que en aquest món també es poden trobar els negocis que actualment existeixen a la vida real, com serien la compra de terres i vivenda, bancs, botigues de roba, discoteques, campus universitari... Llavors, com és que hi ha tantes persones connectades al SL? La diferència que hi ha amb la vida real, és que en aquest món és molt més fàcil viure la vida que un vol viure. Un món que serveix per a desconnectar de la vida real i interactuar amb persones d’arreu del món. Un món on et permet crear allò que imagines, i fins hi tot poder treure’n beneficis. Un món on fins hi tot els personatges volen.

Campus1.jpg

Però a més de tot això, dins de SL, en una Illa, trobem una Campus on es fan classes virtuals, en entorn e-learning. En aquest campus s’hi poden trobar aules, biblioteca, on es realitzen cursos universitaris, de formació contínua i superior. L’empresa que ha creat aquest campus, ha col•laborat amb diferents universitats americanes per dur a terme aquest projecte educatiu. Això vol dir que SL podria ser utilitzat també com a eina educativa? Ben cert que podria ser utilitzada per a realitzar classes virtuals on es treballessin alguns temes a partir de diferents activitats, on la diversitat de personatges aporten diferents coneixements i visions sobre el tema. Però, estem preparats per ensenyar i aprendre a través d’un món virtual? Sabem i ensenyem a les persones a prendre a prendre, a implicar-se en el seu propi aprenentatge? Cada cop més, hi ha més cursos on-line i universitats virtuals on poder ampliar els coneixements. Però encara queda un gran camí pel que fa a la utilització de les TIC com a eina d’ensenyament-aprenentatge a les escoles.