Els videojocs i l’oci digital com a eines educatives
OBJECTIUS GENERALS
El curs té com a objectiu aportar coneixements, metodologies, pràctiques i eines que permetin implementar les tecnologies relacionades amb l’oci digital dins el context educatiu formal i no formal.
Els telèfons mòbils, els blogs, els fotologs, els videojocs o les xarxes p2p poden ser una eina educativa eficaç dins el context del constructivisme educatiu i l’aprenentatge significatiu.
Facilitar l’accés a les TIC’s és un objectiu primordial però també fer-les servir i potenciar-les com a objectes significatius relacionats amb allò personal i social.
Necessitem integrar les noves tecnologies, i com no els videojocs i les tecnologies relacionades amb l’oci digital del alumnes, a la nostra quotidianitat educativa perquè aquestes eines tenen la capacitat de crear espais de llibertat, espais de comunicació, d’esdevenir laboratoris d’experimentació emocional, de convertir-se en eines de cohesió social del grup o vehicles per treballar el plaer però també la frustració i l’esforç.
Les sessions combinaran la teoria i els grups de discussió amb pràctiques reals amb videojocs (Wii, Xbox360 o PS3 i PC) juntament amb l’ús de Blogger, Facebook, Fotolog o d’altres recursos relacionats amb l’oci digital.
1a Sessió: Una introducció Dani/Jordi
- Mites cultura popular: videojocs, televisió, noves tecnologies
- Web 2.0
2a Sessió: Xarxes Socials Dani
- Virtual Communities/Social Media: l'experiència de H. Rehingold.[1]
- Blogs, Facebook, Seesmic...
3a. Sessió: Sessió de pràctiques Dani
- Guitar Hero
- GTA 4
- Second Life
- Pmog
4a. Sessió: Videojocs Jordi
- Experiències Spider (article Guix [2] i Aula)
- Power Point Jordi